Sluiten

Herhaal medicatie

Wij nemen telefonisch geen (herhaal)recepten aan

Voor elk recept is een (digitale) handtekening van een arts verplicht. Hierdoor is het niet mogelijk om telefonisch een herhaalrecept aan te vragen. Om deze reden mogen wij niet direct aan de balie lege doosjes van geneesmiddelen in ruilen voor nieuwe geneesmiddelen.

Hierom hebben wij verschillende manieren om (herhaal)recepten via ons aanvragen:

De herhaalnummers vind u alleen op het etiket van uw chronische geneesmiddelen. Dat zijn  geneesmiddelen die u elke dag moet gebruiken. Er zijn ook medicijnen die niet voor herhaling in aanmerking komen zonder een nieuw spreekuurbezoek (bijvoorbeeld antibiotica). Of misschien is dit de eerste keer dat u het geneesmiddel heeft gehad. Wij mogen alleen chronisch gebruikte medicatie herhalen.

Het kan zijn dat uw huisarts geen medicatie van specialisten wil herhalen. Staat er geen herhaalnummer op uw etiket dan kan dit het geval zijn. Neem contact op met de voorschrijvende arts om een recept aan te vragen.

Medicijnen aanvragen die u niet elke dag gebruikt? Dat kan via uw (huis)arts.

Als u meer dan één  medicijn wil aanvragen voor dezelfde persoon.
Klik op de plus naast de herhaalcode. Klik op de plus tot u voor alle medicijnen die u wil aanvragen een regel heeft. Zijn alle herhaalnummers ingevoerd. Dan kunt u op bestellen klikken. Zo worden al uw medicijnen in één keer bij ons besteld. Wanneer u dit niet doet kan het zijn dat wij niet al uw aanvragen zien.

Laden...

Sluiten

Stel een vraag

Stel uw apotheker een vraag

Het is niet mogelijk om via de mail medisch inhoudelijke vragen te stellen. Ook is het wettelijk niet toegestaan om medisch inhoudelijke gegevens van patiënten via een onbeveiligde mailverbinding uit te wisselen. Om die reden vragen wij u om vragen te stellen via MijnGezondheid.net of via de app MedGemak.

 

Sluiten

Inschrijven

Via de onderstaande link kunt u, via het formulier, zich online inschrijven bij apotheek Het Quadraat GCD. Wilt u alleen een wijziging doorgeven dan kan dat ook hier.

Voor ieder gezinslid dient u een apart formulier in te vullen.

Inschrijven of wijzigingen

Covid-19 zelftest

Bij Apotheek Het Quadraat zijn zeer binnenkort de zelftesten van Roche te verkrijgen. De test is recentelijk door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en sport goedgekeurd voor gebruik als zelftest.

Voordelen van de zelftest:

  • Verkort wattenstaafje
  • Geschikt voor individueel gebruik
  • Eenvoudig in gebruik

Bij aankoop van een test krijgt u, zowel mondeling als schriftelijk, duidelijke uitleg over het gebruik van de test, het aflezen van de uitslag en wat u moet doen bij een positieve of negatieve test.

De testen zijn in de apotheek te verkrijgen voor €8,95 per stuk. Het is ook mogelijk om als bedrijf of school testen te bestellen per 25 stuks. Klik hiervoor op de Bestelknop rechts.

Het bezorgen van de zelftesten is gratis vanaf 25 stuks.

Bijsluiter en gebruiksinstructie

Apotheek het Quadraat Drunen

Welkom bij Apotheek Het Quadraat in Drunen.

Apotheek Het Quadraat in Drunen is gevestigd in het Gezondheidscentrum Drunen. In dit centrum zit een groot aantal eerstelijns zorgverleners waaronder huisartsen, fysiotherapeuten en verloskundigen.

 

Openingstijden