Sluiten

Afspraak maken

U kunt gemakkelijk en eenvoudig online een afspraak maken. Via de onderstaande link kunt u het afsprakenformulier invullen.
U ontvangt binnen 1 werkdag een afspraak!

Als u telefonisch een afspraak wilt maken kunt u ons bereiken op: 0416-745165

Online afspraak maken

Sluiten

Stel een vraag

Over Handencentrum de Langstraat

Uw handen zijn onmisbaar. Als u last heeft van uw handen en wordt beperkt bij uw dagelijkse verrichtingen; thuis, op het werk, bij het sporten, of autorijden, dan kunt u uw klachten adequaat laten behandelen bij Handencentrum de Langstraat.

Gerichte behandeling
Een klein letsel aan uw hand of onderarm kan al moeite geven met bewegen. De gerichte aanpak en specifieke kennis in het handencentrum garandeert u een optimale behandeling en begeleiding. Doel is een zo kort mogelijke hersteltijd te realiseren. Spalken worden in het handencentrum direct, geheel op maat, vervaardigd, passend bij uw aandoening of klacht.

Wanneer naar de handtherapeut?
- Bij pols-, hand- en vingerletsel zonder operatie.
- Gewrichtsslijtage (artrose), duimklachten, gewrichtsontsteking, onbegrepen polsklachten, dystrofie.
- Overbelastingsklachten bijvoorbeeld: een peesontsteking of een triggerfinger.
- Zenusbeklemming, zoals een carpaal tunnelsyndroom.
- Na de operatie van pees-, gewrichts-, en zenuwletsel, carpaal tunnelsyndroom, Dupuytren.

Handtherapie
Handtherapie is een specialisme binnen de fysiotherapie. Handencentrum de Langstraat richt zich volledig op handtherapie en werkt nauw samen met ziekenhuizen en specialisten in de regio.

De handtherapeut verzorgt de wondcontroles. De therapie is gericht op het vergroten van de beweeglijkheid van de gewrichten en krachtopbouw, zodat de hand weer volledig gebruikt kan worden in uw dagelijkse functioneren.

Ergotherapie
De ergotherapeut leert u om te gaan met het opnieuw of anders uitvoeren van activiteiten. Dit om verergering van uw beperkingen te voorkomen.

De ergotherapeut kijkt samen met u naar wat u wèl kunt en wat u graag wilt verbeteren. Er wordt gekeken naar de inrichting van uw huis, kantoor of hulpmiddelen die u gebruikt. De ergotherapeut bekijkt samen met u welke mogelijkheden er zijn omhandelingen zelftstandiger en of met minder klachten te verrichten. De kwaliteit van leven neemt hierdoor toe.

Dry needling
Dry needling is een behandelmethode voor spierproblemen. Met dunne naaldjes worden drukpunten in de spieren aangeprikt. De naald wordt in de spier gebracht om de verkramping weg te nemen. Dit resulteert in een snelle en langdurige ontspanning van de spier en afname van de uitstralende pijnklachten.

Echografie
Binnen het handencentrum bestaat er de mogelijkheid om echografie uit te laten voeren. Echografie kan worden gebruikt om de kwaliteit van spieren, pezen, kapsel en banden en soms ook zenuwen en bloedvaten in de arm of hand te beoordelen.

Zonder verwijsbrief
Voor behandeling kunt u terecht na doorverwijzing van uw arts of specialist. Ook zonder verwijsbrief bent u welkom met uw vragen en voor behandeling van uw klacht. Als u aanvullend verzekerd bent vergoedt uw zorgverzekeraar de behandeling.

Alle hand- en ergotherapeuten, werkzaam in onze praktijk, zijn BIG-geregistreerd en lid van de Nederlandse Vereniging voor Handtherapie (NVHT). 

Openingstijden

Medewerkers

Inge van Hattum

Praktijkhouder - Handtherapeut

Bertina de Lepper

Handtherapeut

Christel Buijs

Praktijkassistente